Autoritatile mondiale de sanatate publica sunt puse pe jar de un nou virus, coronavirusul MERS

virus-laborator-nouAutoritatile internationale de sanatate publica sunt in alerta din cauza unui virus respirator aparut in Orientul Mijlociu.

La data de 20 de mai s-a inregistrat primul caz de imbolnavire in Coreea de Sud cu coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome la o persoana care venea din Orientul Mijlociu.

Impotriva acestui virus nu exista deocamdata niciun vaccin sau tratament genereaza, fapt care starneste ingrijorare.
In Coreea de Sud duminica, 7 iunie, s-a inregistrat al cincilea deces din cauza acestui virus.

Agentiile AFP si Reuters transmit ca in prezent numarul celor contaminati a ajuns la 64, cu 14 mai mult decat la precedentul bilant.

„Cetatenii nu trebuie sa reactioneze intr-o maniera exagerata si trebuie sa coopereze strans (cu autoritatile) pentru a minimiza impactul asupra economiei”, a  a declarat vicepremierul Choi Kyung Hwan.

In Coreea de Sud au fost inchise 1.300 de scoli, au fost anulate mai multe evenimente publice si concursuri sportive.

De asemenea, peste 20.000 de straini au renuntat la calatoria pe care intentionau sa o efectueze in aceasta tara asiatica, relateaza si Agerpres.

In total, peste 20 de tari au fost afectate de acest virus, care in anul 2003 a provocat moartea a aproape 800 de persoane in lume.

Conform datelor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii la nivel mondial au fost confirmate 1.179 de cazuri de imbolnavire.

Dintre acestea, peste 440 s-au soldat cu decesul celor infectati.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.