Autoritatile din Romania: Nu exista niciun pericol radiologic pentru populatie

In ceea ce priveste informatiile aparute in spatiul public, referitoare la posibila prezenta a unui nor radioactiv deasupra Romaniei, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) aduc in atentia opiniei publice faptul ca nu exista date care sa confirme sau sa indice existenta unor factori de risc radiologic pentru populatia de pe teritoriul Romaniei sau mediu care sa impuna luarea unor masuri de raspuns.

Potrivit unui comunicat de presa, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) realizeaza in permanenta monitorizarea radioactivitatii mediului pe teritoriul Romaniei, prin Reteaua Nationala de Supraveghere a Radioactivitatii Mediului (RNSRM).

„ANPM impreuna cu CNCAN informeaza ca masuratorile efectuate pe teritoriul Romaniei, in perioada 8 august pana in prezent, indica faptul ca, in momentul de fata, in Romania nu exista nicio modificare a fondului natural din punct de vedere a radioactivitatii mediului. De asemenea, precizam ca nici la nivel international nu au fost raportate modificari ale nivelului de radioactivitate a mediului”, se arata in comunicatul mentionat.

Potrivit sursei citate, la ora emiterii comunicatului, nivelul radiatiilor masurate de catre ANPM prin RNSRM se incadreaza in limitele radioactivitatii mediului natural.

CNCAN, ANPM impreuna cu IGSU precizeaza ca nu exista niciun pericol radiologic pentru populatie sau pentru mediu.

Etichete: nor radiologic romania, pericol radiologic, radiatii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.