Autoritatile analizeaza varianta ca turistii care vin in Romania sa prezinte un test Covid negativ

Ministrul Economiei, Mediului de Afaceri si Turismului, Claudiu Nasui, a fost intrebat de jurnalisti despre strategia Guvernului in ceea ce priveste turismul in viitorul sezon, mai exact daca va exista un pasaport de vaccinare.

“Nu avem deocamdata un raspuns la aceasta intrebare. Va pot spune ca discutam ca romanii sa fie liberi sa circule cat mai mult si nu doar romanii, ci si turistii straini care vin la noi. Trebuie sa existe un mod in care sa ne recunoastem reciproc, sa stim ce inseamna, de exemplu, test de anticorpi, test Covid negativ sau ca procesul de vaccinare a avut loc cu vaccinuri aprobate. Adica niste recunoasteri mutuale, bilaterale macar, ale unor documente”, a declarat ministrul citat de Agerpres.

Discutiile purtate pana acum au avut loc in interiorul coalitiei de la guvernare, dar si cu mai multi ambasadori, a precizat ministrul, insa nu a detaliat despre ce tari este vorba.

Saptamana aceasta, ministrul se va intalni cu omologul sau grec.Intrebat ce vor discuta, ministrul a raspuns: „Sa vedem ce documente putem recunoaste unii de la ceilalti, tocmai ca sa facem aceasta deschidere cat mai repede”.

De asemenea, potrivit sursei citate, intrebat daca turistii straini vor trebui sa prezinte un test negativ la intrarea in Romania, Nasui a precizat: „Nu stiu sa va spun, dar discutam despre asta si analizam”.

Etichete: test covid, intrarea in tara cu test covid negativ, turism cu test covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.