Autoinjectoare cu adrenalina in unitatile scolare din Bucuresti

Unitatile de invatamant din Capitala in care exista copii cu alergii severe beneficiaza de autoinjectoare cu adrenalina oferite gratuit prin cabinetele medicale scolare.

„Inca de acum doi ani am aflat ca in gradinite si scoli exista copii cu alergii severe. Elevii au adus adeverinte medicale la medicii unitatilor de invatamant, iar pe baza acestora ASSMB a achizitionat autoinjectoarele cu adrenalina pentru a fi disponibile la scoala in situatia unor urgente medicale. (…). Suntem preocupati sa asiguram acestor copii alergici un mediu sigur la scoala”, a explicat Turkes Ablachim, directorul medical al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, citata de Agerpres.

Ea a mai precizat ca tot personalul medical din unitatile scolare a fost instruit incepand din luna mai.

La sesiunile de formare, sustinute de specialistii in alergii de la Asociatia Romana de Educatie in Alergii (AREA), au fost invitate si cadrele didactice din scolile in care exista copii cu alergii, dar si parintii acestor elevi si prescolari.

„Cadrele didactice au apreciat aceasta initiativa si au considerat-o foarte utila pentru a putea intelege nevoile acestor copii, si mai ales pentru a putea actiona prompt in situatiile de urgenta. De asemenea, au inteles ca sta in puterea lor sa evite bullying-ul fata de acesti copii, prin oferirea de explicatii colegilor din acea clasa asupra alergiilor”, a mai precizat directorul medical al ASSMB, conform sursei citate.

In prezent, exista multi copii care au alergii despre care nu exista informatii medicale.In multe cazuri parintii se tem ca cei mici sa nu fie marginalizati din cauza afectiunii lor.

Etichete: autoinjectoare cu adrenalina, tratament alergie, remedii alergii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.