Autismul, tratat prin transplant de celule stem

Un copil din Romania diagnosticat cu tulburari din spectrul autismului a fost beneficiarul unui transplant cu propriile celule stem recoltate la nastere, pentru prima data in Romania, relateaza Adevarul.

Potrivit sursei citate, transplantul a avut loc la un spital privat din Bucuresti, cu celule stem recoltate in 2014 si criogenate pana la momentul in care parintii au solicitate folosirea lor. Fetita se simte bine in urma transplantului si va fi in continuare monitorizata de echipa medicala, pentru a urmari evolutia clinica. In decembrie 2018, parintii unei fetite diagnosticate cu autism au cerut companiei de stocare a celulelor stem eliberarea probei recoltate si pregatirea ei pentru transplant.

Autismul este o afectiune din sfera neuropsihica si potrivit specialistilor, cauzele raman inca necunoscute.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.