Au revenit capusele! Zeci de persoane din Satu Mare au ajuns la Urgenta

Zeci de persoane din Satu Mare s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare dupa ce au fost intepate de capuse.

„Odata cu cresterea temperaturii, la Unitatea de Primiri Urgente sau la sectia de Boli Infecto-Contagioase din cadrul SJU Satu Mare, in ultimele zile s-au prezentat mai multe persoane care au fost intepate de capuse. In total, pana acum au fost inregistrate un numar de 27 de persoane intepate de capuse, 16 femei si 11 barbati, 13 dintre aceste persoane fiind copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani”, se arata intr-un comunicat emis de unitatea medicala.

In cele mai multe cazuri, capusele au fost extrase in serviciul de urgenta, dupa care pacientii au fost dirijati spre sectia de Boli Infecto-Contagioase pentru consultul de specialitate.

Potrivit sursei citat, medicii atrag atentia persoanelor intepate de capuse ca, pentru prevenirea aparitiei unor complicatii, acestea nu se rup, ci se extrag de la locul de insertie cu o pensa. De preferinta, extragerea capusei trebuie efectuata intr-un cabinet medical sau spital.

Etichete: intepatura capusa, muscatura capusa, boli muscatura capusa, boala lyme, boli capuse

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.