Au ajuns in tara flacoanele de imunoglobulina


Compania Nationala “Unifarm” S.A. a informat Ministerul Sanatatii ca in luni au intrat in tara si urmeaza sa fie distribuite catre spitale un numar de o mie de doze de IGVena.

De asemenea, in cursul acestei saptamani, C.N. “Unifarm” S.A. a anuntat ca va primi alte 600 de flacoane de INTRATECT. Ambele medicamente sunt utilizate pentru tratamentul imunodeficientelor primare. De asemenea, pentru tratamentul imunodeficientelor secundare, pana la finalul acestei saptamani vor mai fi achizitionate 2200 de flacoane de Pentaglobina, scrie intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Discontinuitatile aparute anul trecut in aprovizionarea cu imunoglobulina, cauzate de retragerea de pe piata a unor producatori care asigurau peste 80% din necesarul de produse, au determinat retragerea din Lista C2 a medicamentelor cu probleme in aprovizionare.

In urma aprobarii Ordonantei de urgenta de suspendare temporara a obligatiei de plata a taxei clawback pentru detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor derivate din sange uman sau plasma umana, in luna decembrie 2017, imunoglobulinele au fost reintroduse in lista C2, fiind astfel decontate din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate (FNUASS).

Pana la remedierea totala a aprovizionarii cu imunoglobuline, incepand din luna decembrie 2017, medicii din toate unitatile sanitare din tara au la dispozitie o linie telefonica special infiintata la Ministerul Sanatatii la care pot anunta cazurile grave care necesita tratament cu imunoglobulina, astfel incat din stocurile existente in alte unitati sanitare sa fie directionate medicamentele pentru tratamentul necesar in astfel de cazuri, mai scrie in comunicatul mentionat.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.