ATR: Se doreste revigorarea activitatii de transplant


Anca Rusen

Saptamana trecut a avut loc o intalnire intre Gheorghe Tache, presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR) si Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii cu privire la analiza problemelor cu care se confrunta pacientii.

Astfel, potrivit unui comunicat emis de ATR, in urma intalnirii s-au dat asigurari cu privire la revigorarea activitatii de transplant atat din punct de vedere legislativ, cat si organizatoric, cu accent pe cresterea accesului pacientilor la transplant si pe asigurarea monitorizarii post transplant pentru toate tipurile de transplant.

Mai exact, in prezent, se afla in curs de elaborare un nou draft de lege a transplantului uman, reorganizarea Agentiei Nationale de Transplant si modificarea procedurilor legale privind accesul la monitorizarea in strainatate pentru pacientii care au beneficiat de transplant pulmonar in afara tarii.

“Se fac demersuri si propuneri de imbunatatire rapida a cadrului legislativ in vederea asigurarii medicatiei necesare starii post transplant, atat cea de imunosupresie, cat si alte tipuri de medicamente recomandate in schema terapeutica de catre medicii specialisti din centrele de transplant. Dar si cuprinderea in Normele Metodologice la Contractul Cadru pentru 2018 – 2019, a tratamentului interferon free, pentru pacientii in stare post transplant, indiferent de tipul transplantului si de gradul de fibroza”, a explicat presedintele ATR, Gheorghe Tache.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.