Atentie! Tulburari de somn in noaptea de 4 spre 5 februarie

somn-tulburari-femeieNoaptea de miercuri spre joi, va fi cu luna plina si, in plus, in a doua luna a iernii se doarme cel mai prost. Asta arata un  sondaj efectuat de site-ul de sfaturi online pentru un somn bun Sleepio, informatie preluata si de cotidianul belgian La Libre.

Este cunoscut faptul ca fenomenul cu luna plina poate provoca tulburari de somn si, daca se adauga faptul ca oamenii nu dorm deloc bine in februarie, atunci, noaptea de miercuri spre joi ar putea fi un adevarat chin pentru multi.

In luna ianuarie, site-ul Sleepio a realizat un sondaj  privind calitatea somnului in functie de perioada anului, sondaj la care au participat 21.000 de persoane.

Fiecare raspuns a fost analizat si a rezultat ca februarie este luna in care apar cele mai multe tulburari de somn

Astfel, datele arata ca pe parcursul acestei luni, o persoana ar avea nevoie de 56 de minute pentru a  adormi, fata de 48 de minute cat s-ar inregistra in martie.

Diferenta de opt minute este considerata importanta de oamenii de stiinta.

O explicatie gasita de cercetatori este aceea ca februarie este, in multe locuri luna, cea mai intunecata si mai rece a anului,  iar oamenii au tendinta sa supraincalzeasca incaperile.

Este stiut faptul ca o persoana incalzita adoarme mai greu. Si, de asemenea, si lipsa luminozitatii exterioare ar afecta ceasul intern.

Conform sondajului realizat luna trecuta, dificultatea de a adormi ar afecta mai mult femeile decat barbatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.