Atentie, parinti! Prea multe antibiotice administrate copilului inseamna risc de obezitate crescut

zi-libera-pentru-parintiUn studiu al oamenilor de stiinta americani publicat recent in  Journal of the Medical American Association arata ca acei copii care iau prea multe antibiotice in primii doi ani de viata, risca sa devina obezi mai tarziu.

„In masura in care obezitatea are cauze multiple, reducerea prevalentei sale depinde de identificarea si controlul tuturor factorilor de risc”, a afirmat dr. Charles Bailey de la spitalul de copii din Philadelphia, citat de Agentia France Presse.

Pe parcursul studiului care a durat aproape 12 ani si care a dus la aceasta concluzie, doctorii americani au studiat dosarele medicale electronice a peste 64.000 de copii de la nastere si pana la varsta de 5 ani.

In acest timp s-a constatat ca 69% dintre ei au primit antibiotice de doua, trei ori pana la varsta de doi ani

In cazul tuturor copiilor, predispozitia la obezitate a fost de 10% la doi ani, de 14% la trei ani si de 15% la patru ani, se arata in studiul american.

Si, cercetatorii au mai descoperit ca acei copii care au luat de mai mult de patru ori antibiotice inainte de varsta de doi ani, au un risc si mai crescut de obezitate la adolescenta si maturitate.

Antibioticele, intre uz si abuz

„Antibioticele,intre uz si abuz” este numele Conferintei Indisciplinare din perioada 3-4 octombrie, de la Bucuresti, eveniment unde sunt asteptati peste 250 de participanti, medici din toata tara si de diferite  specialitati cum ar fi: medicina de familie, microbiologie, epidemiologie, medicina de laborator, pediatrie, chirurgie, boli infectioase, pediatrie, urologie, ginecologie, ORL  sau ATI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.