Atentie la vipere!

sarpe-viperaUn pericol care ii pandeste pe excursionisti, mai ales in sezonul cald, il reprezinta serpii veninosi.

Spitalele din judetul Hunedoara, cel putin, s-au aprovizionat cu ser antiviperin. Aici, pentru ca zona este una predominant montana, pericolul cauzat de vipere este unul de luat in seama.

„Excursionistii trebuie sa cunoasca pericolul pe care il reprezinta viperele, modalitatile de prevenire a atacului acestora si care sunt primele masuri de ajutor care trebuie luate in cazul in care cineva este muscat”, a declarat dr. Cecilia Birau de la Directia de Sanatate Publica Hunedoara, conform saptamanalului hunedorean Replica.

Pentru a evita sa fiti muscati de vipere se recomanda ca atunci cand plecati in drumetie sa purtati bocanci de munte, indiferent de temperaturile ridicate.

De asemenea, este important ca in permanenta sa faceti o verificare a zonei in care urmeaza sa pasiti, sa nu ridicati pietre mari decat dupa ce, in prealabil, ati verificat dedesubt, pentru a vedea daca sunt serpi.

Medicii spun ca o persoana muscata de vipera poate muri in cinci ore daca nu se intervine medical la timp. Imediat dupa muscatura victima sau insotitorii acesteia trebuie sa sune la 112 sau la 0SALVAMONT.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.