ATENTIE: Iunie si iulie, luni cu risc major in muscaturile de capuse

igiena-intimaPeste 70 de persoane muscate de capuse au ajuns la Spitalul de Urgente din Miercurea Ciuc in luna mai, fata de cele 18 cazuri inregistrate in luna aprilie. Judetul Harghita nu este singurul afectat de capuse. In Braila, peste 40 de persoane au fost muscate de capuse in ultima luna.

Boala Lyme, un pericol major in muscatura de capuse

Din cele 22 de cazuri de muscaturi de capuse inregistrate in mediul urban si 19 in cel rural in judetul Braila, niciunul nu a fost semnalat cu suprainfectarea muscaturii de capusa cu borellia, microorganism care provoaca boala Lyme.

Pentru a confirma sau infirma suspiciunea de boala Lyme, multe persoane din judetul Harghita muscate de capuse au fost trimise la sectiunea de Boli infectioase pentru analize de laborator.

Orice persoana muscata de capusa trebuie sa se prezinte la medic

Dr. Demeter Ferenc, directorul Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, a precizat ca tot mai multi romani muscati de capusa se prezinta la medic pentru inlaturarea capusei prin mijloace medicale.

Teama de a lua boala Lyme este unul din factorii principali care ii determina pe  tot mai multi romani sa mearga la medic si sa nu incerce sa se trateze acasa.

In lunile urmatoare va creste numarul muscaturilor de capuse

Medicii avertizeaza ca numarul persoanelor muscate de capuse va creste in iunie si iulie deoarece tot mai multi romani isi vor petrece timpul in aer liber, la iarba verde sau la munte.

Cum sa va feriti de capuse

Medicii recomanda, in cazul in care mergeti la iarba verde, sa evitati zonele in care pasc oi sau capre.

Incercati sa nu va asezati direct pe iarba si sa va protejati prin haine care sa va acopere mainile si picioarele.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.