Atentie de unde mancati pe litoral!

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor,  au verificat,de curand, 41 de unitati de alimentatie publica amplasate in cele 7 zone de interes turistic: Navodari,  Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Pentru abaterile constatate, cinci restaurante, un magazin alimentar, o unitate tip fast food si o patiserie au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 16.000 de lei.

In urma acestor actiuni de control s-au constatat unele deficiente cu privire la:

–   comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar-veterinar,
–   nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie,
–   etichetarea si depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare,
–   neanuntarea de catre operatorul economic a inceperii activitati supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

De asemenea, au fost confiscate si retrase de la comercializare 5  kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijata catre o unitate de neutralizare.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.