Asociatiile de pacienti solicita implementarea pachetului de baza de la 1 mai 2014

parkinson1Reprezentantii mai multor Asociatii de pacienti din Romania au trimis solicitari Guvernului si Parlamentului Romaniei in vederea implementarii de la 1 mai 2014 atat a pachetului de servicii medicale de baza, cat si a listei medicamentelor compensate.

Asociatiile de pacienti cer cresterea graduala a bugetului pentru sanatate

Intre Asociatiie de pacienti care au luat aceasta initiativa de a cere Guvernului si Parlamentului implementarea masurilor de reforma se numara Asociatia Pacientilor Cronici din Romania, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Asociatia Transplantatilor, Asociatia Antiparkinson, Asociatia Transplantatilor de Ficat Livertrans si ai Aliantei pentru Sanatate din Romania.

Reprezentantii acestor asociatii de pacienti cer implementarea pachetului de servicii medicale de baza si a listei de medicamente compensate de la 1 mai 2014.

In acelasi timp, acestia isi exprima dezacordul in ceea ce priveste coplata in sistemul public de sanatate din Romania.

Asociatiile de pacienti solicita, de asemenea, autoritatilor romane, prezentarea unei strategii care sa asigure o crestere bugetara in sistemul de sanatate pana in 2016.

Pactul national pentru sanatate solicitat de asociatiile de pacienti

Reprezentantii asociatiilor de pacienti isi doresc incheierea pactului national pentru sanatate prin care ar putea fi elaborata strategia nationala pentru sanatate, pe o perioada de minim zece ani.

Actiuni de protest in lipsa rezolvarii solicitarilor

Asociatiile de pacienti anunta posibile actiuni de protest in cazul in care autoritatile romane nu raspund solicitarilor prezentate.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.