Asociatiile de Pacienti fata in fata cu reprezentantii sistemului de sanatate

Zeci de reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ale celor mai importante institutii din domeniul sanatate au participat, luni, 7 octombrie, la cea de-a opta intalnire a comunitatii asociatiilor de pacienti CASPA.

Conferinta a fost un bun prilej ca reprezentanti celor doua parti, pe de-o parte a asociatiilor de pacienti iar de cealalta a institutiilor de sanatate din Romania sa discute problemele asociatiilor si sa identifice impreuna solutii pentru cresterea vocii, rolului si vizibilitatii acestora in orice decizie legata de sistemul medical din tara noastra.

Pe agenda intrunirii s-au aflat, printre altele, teme precum:

• Cum facem din inovatie o prioritate politica?
• Siguranta pacientilor: Cum o crestem cu ajutorul asociatiilor de pacienti;
• Programele nationale de sanatate: cum le recalibram in folosul pacientilor?;
• Introducerea unei noi specialitati in echipa multidisciplinara. Studiu de caz: Podiatria;
• Rolul tehnologiei digitale in instruirea persoanelor cu dizabilitati intelectuale;
• Implicarea pacientilor in toate etapele ingrijirii.

In discursul sau, Vasile Cepoi, presedintele Autoritatii Nationale pentru Managementul Calitatii, a vorbit despre siguranta pacientului in sistemul de sanatate, dar si despre registrul de raportare al evenimentelor adverse in spitale. Toate acestea, nu pentru a se face acuzatii, ci pentru invatare care sa duca la imbunatatirea rezultatelor medicale.

De asemenea, prof. dr. Emanoil Ceausu, vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania, a vorbit despre medicina preventiva si a precizat, printre altele, ca exista prea putina precocupare pentru siguranta omului sanatos.

 

 

Etichete: asociatii de pacienti, siguranta pacientului, comunicare pacient medic

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.