Asociatia „Credinta si Dragoste”, lansata in cadrul unui eveniment de gala

Personalitati de marca reprezentand comunitatea medicala, sectorul nonguvernamental, viata mondena si mediul de afaceri au participat joi, 4 aprilie, la lansarea oficiala a Asociatiei „Credinta si Dragoste”. Evenimentul de inalta tinuta a avut loc la Ambasad’or Event Otopeni. Houston NPA a sustinut, in calitate de partener, gala de inaugurare a asociatiei, salutand initiativa dr. Cornel Brotac de a facilita recuperarea medicala si sociala a victimelor accidentelor rutiere si a persoanelor cu deficit motor.

Invitati de elita la lansarea Asociatiei “Credinta si Dragoste”

Gazdele serii au fost Octavian Ursulescu si Denisa Tanase, vicepresedintele Asociatiei „Credinta si Dragoste”. Punctul central al evenimentului l-a reprezentat decernarea trofeelor „Credinta si Dragoste”. Distinctiile au mers la diferite personalitati din spatiul public care s-au remarcat prin implicarea in comunitate si prin actiunile umanitare pe care le-au initiat sau sprijinit. Printre cei premiati s-au aflat: Alteta Sa Regala Printul Paul si Alteta Sa Regala Principesa Lia (Fundatia Printul Paul pentru Romania), Ruxandra Dragomir (Fundatia Inimi pentru Sport), Monica Tatoiu (Fundatia „Noi citim”), Mihaela Borcea (ambasadorul sanatatii materne in Romania, din partea Fundatiei Crucea Alba), Iuliana Tudor si Titus Munteanu (emisiunea „O data in viata”), Iuliana Marciuc (emisiunea „Confesiuni”), Oana Roman (emisiunea „Drept la tinta”), Luminita Anghel (pentru activitatea sa ca subsecretar de stat al Autoritatii pentru Protectia Drepturilor Copilului), Alin Oprea (pentru turneul caritabil al trupei Talisman „Ingeri pentru ingeri”), Corina Chiriac (pentru sustinerea tinerelor talente cu posibilitati reduse de afirmare), Lucian Iortoman (presedintele Asociatiei Victimelor Accidentelor Rutiere din Romania, principalul partener al Asociatiei Credinta si Dragoste), Adina Borosteanu (pentru ajutorul acordat pacientilor cu cancer si leucemie care au beneficiat de tratament in strainatate).

Din partea comunitatii medicale au fost premiati pentru angajamentul aratat pacientilor si contributia la dezvoltarea sistemului sanitar:  dr. Carmen Orban (managerul Spitalului Clinic Fundeni), lector univ.dr. Dan Blendea (seful sectiei de reabilitare medicala de la Spitalul Judetean Ilfov) si dr. Liviu Iordache (director medical Brotac Medical Center).

Asociatiile de pacienti, onorate pentru reprezentarea intereselor bolnavilor

Presedintii a trei asociatii de pacienti foarte active pe plan social au primit trofeul „Credinta si Dragoste” in semn de apreciere pentru sprijinul oferit bolnavilor cu diferite afectiuni. Este vorba de Dan Raican, presedintele „Asociatiei de Lupta impotriva bolii Parkinson”, Georgiana Nitu, presedintele “Asociatiei de Fibroza Chistica din Romania” si Geta Crisu, presedintele „Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism”.

In Romania exista peste 72.000 de pacienti cu boala Parkinson, oameni care lupta zi de zi cu neputinta de a-si controla miscarile corpului si de a face, fara eforturi suplimentare, lucruri banale pentru un om sanatos. In 2013, Asociatia de Lupta impotriva bolii Parkinson organizeaza, alaturi de Houston NPA, o serie de evenimente pentru pacientii care se confrunta cu aceasta maladie. Intre 10 si 12 aprilie se sarbatoreste la Deva Ziua Internationala de Lupta impotriva bolii Parkinson.

In centrul de interes al manifestarii se afla un simpozion pe tema bolii Parkinson, menit sa creasca gradul de informare medicala al pacientilor cu boala Parkinson. Conferinta creditata cu 7 puncte EMC pentru medici si 10 puncte EMC pentru asistentii medicali va avea loc la Hotel Wien, pe 11 aprilie. In cadrul simpozionului va fi lansata cartea “Sfaturi de zi cu zi in boala Parkinson” (autor: Dan Raican, co-autor: dr. Dan Farcas, medic cardiolog si pacient cu boala Parkinson). Pe agenda asociatiei se afla, de asemenea, doua conferinte regionale pentru pacienti, la Iasi, intre 21-22 iunie, la Iasi si 15-16 noiembrie, Cluj.

Imbunatatirea comunicarii dintre medici si pacienti este o prioritate si pentru Asociatia de Fibroza Chistica. Astfel, cea de-a cincea editie a Conferintei Nationale de Fibroza Chistica va avea loc in noiembrie, la Bucuresti. Creditat EMC si EFC, evenimentul este organizat de Asociatia de Fibroza Chistica si Houston NPA, sub egida Societatii Romane de Pneumologie. La eveniment vor participa peste 100 de persoane, copii si adulti diagnosticati cu fibroza chistica, familiile si prietenii acestora si cadre medicale implicate in diagnosticul, tratamentul si monitorizarea fibrozei chistice.

Mai multe informatii despre evenimentele asociatiilor de pacienti, organizate in colaborare cu Houston NPA, puteti obtine vizitand www.houston.ro, prin email: evenimente@houston.ro sau la telefon: 021.317.09.43

 

Material realizat de Houston NPA

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.