Asistenta si consiliere gratuite pentru copiii cu autism din Suceava

poza copii jucandu-se17 copii bolnavi de autism din Suceava beneficiaza de asistenta medicala gratuita, iar parintii acestora de consiliere de specialitate in cadrul Centrului de consiliere si asistenta pentru persoane cu autism infiintat in Suceava, prin intermediul proiectului “Si ei trebuie sa aiba o sansa!”, desfasurat in intreaga Romanie de Fundatia Romanian Angel Appeal, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania.

Centrul dedicat copiilor cu autism din Suceava  functioneaza in cadrul Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilitati, conform declaratiilor coordonatorului, psih. Sabine Maria Bordeianu. Aceasta a mai precizat ca asistenta de specialitate acordata copiilor cu autism consta in identificarea nevoilor specifice ale acestora, in stabilirea unui program de interventie si in efectuarea de terapie propriu-zisa. In acelasi timp, parintii copiilor bolnavi de autism au primit consiliere de specialitate, cunostinte necesare ingrijirii copiilor cu autism, precum si acces la materiale educative, necesare pentru continuarea terapiei si acasa.

Centrul de Consiliere si Asistenta pentru Persoane cu Autism din Suceava face parte dintr-o retea nationala de 40 de centre, din 35 de judete si municipiul Bucuresti, infiintate prin proiectul “Si ei trebuie sa aiba o sansa!”, desfasurat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu MMFPSPV si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.