Asistenta psihologica si sociala gratuita pentru bolnavii de tuberculoza

poza consult medical de specialitateBolnavii de tuberculoza internati pot beneficia de asistenta psihologica si sociala gratuita, asigurata de asistenti sociali si psihologi. Aceste servicii sunt disponibile pentru bolnavii internati la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucuresti, Spitalul de Pneumoftiziologie “Leordeni” din judetul Arges, Spitalul de Pneumoftiziologie “Bisericani” din judetul Neamț si Spitalul de Pneumoftiziologie “Nicolae Rusdea” din Baia Mare, judetul Maramures.

55 de bolnavi au beneficiat deja de asistenta psihologica si sociala gratuita

Incepand cu luna iulie si pana pe 15 august, 55 de bolnavi de tuberculoza au primit asistenta psihologica si sociala in cele patru centre.

“Bolnavii au tendinta de a abandona tratamentul fie pentru ca se simt prea rau, fie pentru ca incep sa se simta mai bine, asadar renunta la medicatia care le creeaza neplaceri. Pe langa calvarul tratamentului, mai apare si stigma sociala legata de tuberculoza, pe care bolnavul o resimte acut”, a precizat Nicoleta Manescu, manager de proiect, Fundatia Romanian Angel Appeal.

Bolnavii de tuberculoza pot primi si consiliere profesionala

In cadrul aceluiasi proiect, bolnavii de tuberculoza vor putea beneficia si de consiliere si reorientare profesionala, dar si de cursuri de calificare.

In luna septembrie, primii 50 de pacienti vor fi sprijiniti financiar pe durata tratamentului, cu suma de 100 lei pe luna.

“Ne-am propus ca, pana la finalul proiectului, sa acordam consiliere psiho-sociala, in cadrul celor 4 centre din tara, unui număr de 1000 de persoane afectate de TB si sa sprijinim financiar, pe durata tratamentului, 1000 de pacienti si membri ai familiilor lor. De asemenea, vrem sa oferim consiliere si orientare privind accesul pe piata muncii pentru 500 de persoane afectate de TB, iar pentru 150 de pacienti sa oferim cursuri de calificare/recalificare, dar si subventii pentru perioada participarii la cursuri”, a explicat Nicoleta Manescu.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.