Asistent medical care a intrat in contact cu bolnavii cu coronavirus, monitorizat de medicii romani

 

Update:  Reprezentantii Spitalul de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ din Timisoara au declarat ca Institutul “Matei Bals” din Bucuresti nu a confirmat prezenta coronavirusului din China in cazul asistentului medical din Resita.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Un tanar de 25 de ani, care lucra ca asistent medical in Germania si a revenit in Romania dupa ce a ingrijit mai multi bolnavi de coronavirus, este internat la Spitalul de Boli Infectioase ‘Victor Babes’ din Timisoara.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, tanarului i s-au recoltat probe medicale care vor urmeaza sa fie analizate la Bucuresti.

„Este un tanar de 25 de ani, asistent medical in Germania, care, in perioada 25 ianuarie-2 februarie, a ingrijit patru pacienti cu coronavirus. In 7 februarie a venit in vizita la parintii din Resita, dar si-a vizitat si sora si cumnatul care locuiesc in Garana. De ieri (marti n.r.) simte febra si tuse seaca, fara insuficienta respiratorie; o forma usoara de boala. Este internat la ora actuala la noi, in departamentul special, are medic dedicat care intra echipat cu echipament de protectie de maxima siguranta si s-au recoltat probele pentru coronavirus, urmand sa fie trimise probele prin Directia de Sanatate Publica la Bucuresti, pentru confirmare”, a declarat Virgil Musta, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, citat de Agerpres.

Etichete: coronavirus, suspiciune coronavirus, diagnostic coronavirus, protectie coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.