Asiguratii din sistemul public pot beneficia de investigatii imagistice PET-CT la Spitalul Militar


Pacientii asigurati prin sistemul public de asigurari de sanatate isi pot face gratuit investigatii imagistice PET-CT la Centrul integrat de medicina nucleara din Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, conform deciziei emise de Comisia de experti a CNAS.

Centrul integrat de medicina nucleara in depistarea afectiunilor oncologice, cardiovasculare si neurologice a fost inaugurat in februarie la SUUMC, in prezenta ministrului Apararii, Mihai Fifor. Centrul integrat de medicina nucleara are doua aparate importante, respectiv SPECT-CT si PET-CT, relateaza si Agerpres.

SPECT-CT se adreseaza unei game largi de afectiuni ale sistemului endocrin – tiroida, paratiroida, ale sistemului renal, ale sistemului cardiovascular.

In fiecare zi, 15 pacienti vor putea fi investigati cu PET-CT si 30 cu SPECT-CT.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.