Asiguratii care ingrijesc bolnavii de cancer au dreptul la concediu, indemnizatie si terapie

Persoanele asigurate in sistemul de sanatate care au in ingrijire pacienti cu boli oncologice, vor beneficia de concediu si de indemnizatie, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor.

„Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice in varsta de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, il insoteste pe acesta la interventii chirurgicale si tratamente prescrise de medicul specialist. Pacientul cu afectiuni oncologice isi poate exprima acordul numai pentru o singura persoana la fiecare interventie chirurgicala, respectiv tratament. Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei este de cel mult 45 de zile calendaristice la interval de un an pentru un pacient. Cuatumul brut lunar al indemnizatiei este de 85% din baza de calcul a asiguratului, stabilita conform articolului 10”, scrie in expunerea de motive a proiectului.

Beneficiarii mai au dreptul anual la cate o sedinta de evaluare psihologica clinica si la minimum cinci sedinte de consiliere psihologica clinica.

Etichete: indemnizati insotitori, concediu insotitori persoane bolnave, drepturi insotitori bolnavi de cancer

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.