Artrita idiopatica juvenila- un eveniment pentru parinti si copii

conferinta-parentingAsociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune – APAA – va invita miercuri, 24 iunie, incepand cu ora 18.00, la un eveniment dedicat artritei idiopatice juvenile.

Evenimentul va avea loc la Gargantua Events, din strada Icoanei nr. 2, sector 2, Bucuresti.

Medicii care vor vorbi despre afectiune si despre tratamente vor fi:

– dr. Mariana Stefan, medic primar, doctor in stiinte medicale, specializare in pediatrie si reumatologie pediatrica
– dr. Alexis Virgil Cochino – medic specialist in alergologie si imunologie clinica

De asemenea, va fi prezent pacientul Alex – care a inspirat actiunea cartii ilustrate ”O calatorie de neuitat”, carte dedicata parintilor si copiilor cu artrita idiopatica juvenila, care va fi lansata in cadrul evenimentului.

Acesta va vorbi despre cum aceasta afectiune l-a determinat sa studieze astazi medicina.

Artrita idiopatica juvenila (AIJ) este o boala cronica caracterizata prin inflamarea persistenta a articulatiilor; semnele tipice ale inflamatiei articulare sunt: durere, tumefiere si limitarea miscarii.

„Idiopatica” inseamna ca nu stim cauza bolii si „juvenila”, in acest caz, inseamna ca simptomele apar inainte de varsta de 16 ani.

Este o boala rara care afecteaza aproximativ 80-90 din 100.000 de copii, deci cca. 2.000 de copii din tara noastra.

Din pacate, in Romania tratamentele nu sunt compensate pentru copii, desi sunt inregistrate molecule noi care i-ar putea ajuta. Mai sunt si alte probleme – precum lipsa protocolului de reumatologie.

Confirmarea participarii la eveniment se face pana marti, 23 iunie, ora 16.00.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Colibasu Carmen spune:

    Sânt permise vaccinurile in ARJ?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.