‘Are nevoie de tine. Vorbeste cu EA!’ – Campanie pentru femeile cu cancer de san

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat campania ‘Are nevoie de tine. Vorbeste cu EA!’, care isi propune sa fie aproape de femeile diagnosticate cu cancer de san si sa le ofere speranta si sustinere pe parcursul tratamentului.

In cadrul campaniei vor fi oferite 2.500 de hope kituri pacientelor cu cancer de san din spitalele din Bucuresti si din tara, care vor contine materiale educationale despre cancerul de san, produse de ingrijire (balsam de buze, crema de fata si crema hidratanta de corp), precum si o pereche de sosete calduroase, un termos si un saculet de ceai, potrivit unui comunicat de presa.

De asemenea, in perioada 7 – 20 octombrie, in Centrul Comercial Orhideea, cu sprijinul unor studenti de la Facultatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’, femeile vor invata cum sa isi faca autopalparea sanilor in mod corect, prin intermediul unor mulaje anatomice speciale si al unui film educational.

„Pentru pacientele diagnosticate cu cancer de san este foarte important sa stie ca nu sunt singure in lupta cu boala. Cu ajutorul acestui hope kit vrem sa dam un mesaj de speranta pacientelor, sa le ajutam sa treaca mai usor peste perioadele mai dificile ale tratamentului, pentru a putea sa iasa invingatoare din lupta cu aceasta boala”, a declarat presedintele FABC Cezar Irimia, conform comunicatului mentionat.

Cancerul de san este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei si reprezinta principala cauza de deces la femeile din Europa.

Etichete: cancer de san, campanie cancer la san, cancer mamar, suport femei diagnosticate cu cancer de san

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.