Arafat, despre mastile confectionate acasa: Ar fi bine sa incepem sa aplicam aceasta practica

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a facut referiri la ideea confectionarii mastilor de protectie acasa, asa cum tot mai multi romani au inceput sa faca.

“Este cunoscut faptul ca nu prea gasim masti simple in piata si faptul ca in cazul in care gasim preturile pot fi exorbitante. De aceea au inceput sa apara alternative ce pot fi realizate acasa de oricine ca sa le poarte cand iese din casa. (…) Aduceti-va aminte, nu este nevoie de masca medicala ca sa va protejati si sa protejati pe altii… puteti improviza! Totodata, daca faceti acest lucru si va confectionati o masca acasa, nu uitati sa o spalati zilnic cand va intoarceti acasa si sa o calcati”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

El a precizat ca “ar fi bine sa incepem sa aplicam aceasta practica”. De altfel, mai multi experti spun ca o astfel de masca nu asigura protectia noastra, ci poartial, macar a celor din jur, in cazul in care suntem infectati.

“Luand in considerare modul de raspandire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autoritati pe plan international au inceput sa recomande purtatul mastii (…) oriunde mergem in spatiile publice, in mijloacele de transport in comun sau cand suntem la intalnire cu altii. (…) Va dura pana ne vom obisnui cu aceasta practica, dar din ce vad si din informatiile pe care le avem, ar fi bine sa incepem sa aplicam aceasta practica cat de repede posibil, indiferent de cine ar rade de noi si cat de haios sau ciudat am arata”, se mai mentioneaza in postare.

Etichete: masca de protectie covid-19, masti confectionate acasa, protectie masti covid-19, raed arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.