Arafat: Cateva sute de ambulante noi pana in decembrie


Cateva sute de noi ambulante vor intra in dotarea serviciului de specialitate si a SMURD-ului pana in decembrie, urmand ca pana la finele lui 2019 totalul vehiculelor de acest tip luate pe fonduri europene sa atinga 1.250, a declarat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

„La acest moment, stim foarte bine ca parcul ambulantelor este extrem de invechit. Majoritatea lor sunt achizitionate in 2007 – 2008. O parte s-au achizitionat intre 2009 – 2013, dar in mare parte din 2007 – 2008. Vorbim aici si de ambulantele Serviciului de Ambulanta si de ambulantele SMURD-ului”, a afirmat Arafat citat de Agerpres.

El a adaugat ca 90% dintre ambulante ar trebui scoase din uz, tinand cont ca cele 1.500 cumparate in 2007 – 2008 sunt uzate moral si fizic.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a mentionat ca procedura de licitatie a demarat in vara anului trecut, dupa ce Guvernul a stabilit ca entitate de achizitii centralizata Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

„Noi speram ca anul asta, dupa ce ne-am consultat inclusiv cu doamna ministru (Sorina Pintea – n.r.), o sa ajungem, cel mai probabil, cu 500 de ambulante in tara de diferite tipuri. Pana la sfarsitul anului viitor, totalul ambulantelor pe care le vom lua prin primul proiect pe fonduri europene, care e in jur de 120 de milioane de euro, atinge 1.250 de ambulante per total, pentru Ambulanta si pentru SMURD. Asta va fi anul acesta si anul viitor si sper ca primele sute din ele sa ajunga pana in luna decembrie”, a mai precizat Raed Arafat conform sursei mentionte.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.