Arad: Pacientii trebuie sa astepte si sapte luni pentru un RMN decontat de CAS

Pacientii din Arad care au nevoie de examinare imagistica prin rezonanta magnetica nucleara (RMN) sunt nevoiti sa astepte pana la sapte luni daca vor sa beneficieze de acest serviciu medical decontat de Casa de Asigurari de Sanatate.

In caz contrar, trebuie sa achite intre 480 si 770 de lei pentru ca centrele de imagistica si-au epuizat fondurile pentru astfel de investigatii.

Potrivit Agerpres, in judetul Arad, examene RMN se pot face in trei centre medicale private, dar si la ambulatoriul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU).

O pensionara care a fost trimisa de medicul ortoped pentru a face un RMN, din cauza unor probleme la genunchi, spune nu a gasit niciun centru medical care sa o primeasca mai devreme de trei luni.

„La toate centrele mi-au spus ca doar pe bani si trebuie sa platesc 500 sau 770 de lei, ca nu mai au fonduri. Pe liste de asteptare as putea ajunge la RMN doar la sfarsitul lunii noiembrie sau in decembrie”, a declarat pacienta.

Conform sursei citate, reprezentantii celor trei centre private de imagistica precizeaza ca numarul solicitarilor pentru examinari RMN platite de stat este foarte mare, iar fondurile au fost epuizate.

In cazul ambulatoriului SCJU Arad, programarile se fac doar la ghiseu si doar o zi pe luna, respectiv in 18 septembrie pot merge cei interesati.

Reprezentantii spitalului spun ca, si in acest caz, pacientii sunt trecuti pe liste de asteptare, iar randul le vine in doua-trei luni, in functie de numarul cererilor ce vor fi inregistrate.

Potrivit conducerii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Arad, in acest an, fondurile alocate celor patru contractanti pentru imagistica RMN vor fi mai mari decat anul trecut.

‘S-au alocat fonduri peste nivelul anului trecut, dar numarul solicitarilor de examinari RMN este in continua crestere. Medicii prescriu mai ales pentru patologia ortopedica si articulara, mai putin pentru afectiuni foarte grave, precum cancerele’, a precizat Gheorghe Domsa, director CJAS Arad, citat de Agerpres.

Etichete: RMN, RMN Arad

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.