Arad: CJ construieste de la zero un spital de psihiatrie


Consiliul Judetean (CJ) Arad a semnat contractul pentru construirea unui nou spital de psihiatrie in localitatea Capalnas – comuna Birchis, investitie cu fonduri europene in valoare totala de 4,5 milioane de euro.

Presedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a mentionat ca din valoarea de 4,5 milioane de euro a contractului, 120.000 de euro reprezinta contributia Consiliului Judetean, investitia fiind finantata din Programul National de Dezvoltare Locala. Localitatea unde va fi construit spitalul este situata pe Valea Muresului, la 93,4 kilometri departare de municipiul Arad.

“CJ Arad are o strategie de dezvoltare a sistemului aradean de sanatate publica, prin investitii in cladiri, aparatura si perfectionare a resursei umane. Am depus proiecte in valoare de 51,25 milioane de euro in anul 2017 pentru construirea si modernizarea de noi sectii de spital, iar astazi, discutam la Arad despre faptul ca incepem in scurt timp sa construim trei spitale noi: unul de psihiatrie, unul de oncologie si, nu in ultimul rand, un complex pediatric pe sapte nivele, care va ingloba specializarile de obstetrica – ginecologie si neonatologie”, a declarat presedintele CJ Arad citat de Agerpres.

Noua unitate spitaliceasca va avea 75 de paturi, iar garantia lucrarii este de 10 ani.

In prezent, Spitalul de Psihiatrie Capalnas functioneaza intr-o cladire retrocedata, monument istoric, inchiriata de la o persoana fizica, care este proprietar al cladirii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.