Aproape 90% din decesele cauzate de Covid-19, inregistate la persoane cu comorbiditati

Aproape 90% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus care au murit pana acum pe teritoriul Romaniei, aveau cel putin o comorbiditate, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Conform unui raport dat publicitatii, marti, de INSP, in saptamana 4 – 10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus s-au inregistrat in judetele Neamt, Suceava, Bacau si Galati si in Bucuresti.

Aceeasi sursa precizeaza ca 38% din totalul deceselor au fost inregistrate in judetele Galati, Sibiu, Suceava si Mures si in Bucuresti, iar unul din sapte cazuri de infectare a fost inregistrat la personalul medical.

Peste 75% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani si 60% inregistrate in randul barbati.

Etichete: decese covid-19, comorbiditati risc coronavirus, boli cronice coronavirus, factori de risc coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.