Aproape 500 de persoane diagnosticate cu hepatita C in cadrul campaniei ‘HepC ALERT’

Aproape 500 de persoane din cele peste 31.000 testate in cadrul campaniei ‘HepC ALERT’ au fost detectate cu hepatita C.

Prevalenta globala a infectiei cu virus hepatic C in lotul testat a fost de 1,39% (490 pacienti cu infectie necunoscuta, detectati pozitivi), cu variatii geografice pe centre (centrele initiale): 1,26% – Bucuresti, 1,36% – Iasi, 1,59% – Timisoara si 2,11% – Cluj, relateaza Agerpres.

Totodata, prevalenta a fost semnificativ mai mare la pacientii din mediul rural (2,32% versus 1,15%) si sexul feminin (1,47 versus 1,27).

Potrivit sursei citate, prezenta factorilor de risc reprezinta principalul determinant al prevalentei: prezenta persoanelor cu hepatita B,C, D in familie, profesia – lucratori in sanatate sau servicii publice cu risc de expunere, transfuzii de sange sau produse de sange inainte de 1992, avorturi inainte de 1990, multiple interventii chirurgicale, stomatologice si spitalizari, hemodializa, injectarea intravenoasa de droguri, tatuaje/piercing, nerespectarea masurilor elementare de igiena.

Campania s-a desfasurat in peste 20 de institutii medicale din Romania in perioada 5 martie 2019 – 5 martie 2020.

Etichete: hepatita c, diagnostic hepatita c, test hepatita c, tratament hepatita c

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.