Aproape 200 de cazuri de boala diareica acuta intr-o saptamana, in judetul Timis

In ultima saptamana,in judetul Timis au fost raportate aproape 200 de cazuri de boala diareica acuta. Dintre acestea, in 48 de cazuri a fost nevoie de internare.

„In cadrul sistemului de supraveghere a bolii diareice acute (BDA), pentru saptamana 15-21 iulie, la nivelul judetului Timis au fost diagnosticate 179 de cazuri, din care 131 de cazuri de catre medicii de familie si 48 de cazuri au fost internate. Din cazurile internate, 18 au etiologia precizata si 30 neprecizata, iar 21 de cazuri au fost infirmate ca BDA”, se arata intr-un anunt al Directiei de Sanatate Publica Timis.

Conform sursei citate, de la inceputul lunii, aproape 600 de persoane s-au aflat in aceasta situatie, cele mai multe cazuri fiind datorate Rotavirusului.

Etichete: boala diareica acuta, rotavirus, tratament boala diareica acuta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.