Apneea in somn se poate trata prin reducerea greutatii corporale

Pierderea din greutatea corporala reprezinta un tratament eficient pentru apneea in somn de tip obstructiv, insa cercetatorii au ajuns recent la concluzia ca acest sindrom ar fi influentat de grasimea acumulata intr-un loc neasteptat, relateaza Press Association.

Oamenii de stiinta din Statele Unite a utilizat metoda imagistica prin rezonanta magnetica pentru a evalua modul in care pierderea din greutatea corporala are efect asupra cailor aeriene superioare in cazul pacientilor obezi, scrie si Agerpres.

Astfel, ei au descoperit ca reducerea cantitatii de grasime din zona limbii este un factor primar pentru scaderea severitatii apneii in somn de tip obstructiv.

”Majoritatea medicilor, si chiar experti din lumea apneii in somn, nu s-au concentrat asupra grasimii din limba in tratamentul apneii in somn. Cunoscand acum faptul ca grasimea din limba este un factor de risc si ca apneea in somn se imbunatateste cand grasimea din limba este redusa am stabilit un obiectiv terapeutic unic, pe care nu l-am avut anterior”, a declarat doctor Richard Schwab, specialist in medicina somnului, potrivit surselor citate.

In timp ce obezitatea este factorul principal pentru apneea in somn, exista si alte cauze, precum amigdalele marite sau maxilarul retras. Concluziile cercetarii au fost publicate in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Etichete: apnee in somn, respiratie dificila, sforait, probleme de somn, greutate corporala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.