Aplicatie pentru bolnavii de cancer

urgenta-sms-113Aplicatie speciala pentru bolnavii de cancer. Miercuri, 13 ianuarie, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii ‘Babes-Bolyai’ (UBB) din Cluj-Napoca a fost prezentata o aplicatie care permite pacientilor cu boli oncologice sa-si evalueze starea psihica de sanatate.

Aplicatia este disponibila in limbile româna si maghiara si contine mai multe informatii care pot fi utile bolnavilor in efortul lor de a face fata bolii din punct de vedere psihic.

„Am lansat aplicatia APSCO, care este unica, in limbile româna si maghiara, si care poate fi descarcata gratuit pe tablete sau telefoane mobile din Google Play. Aplicatia este primul instrument computerizat de screening automatizat al distresului oncologic, care este un fel de stres generat de boala, pentru pacientii cu cancer, apartinatori si medici. Are un modul de autoevaluare, iar bolnavul isi poate monitoriza nivelul de distres astfel incât sa vada daca acesta este sau nu critic. Aplicatia te ajuta sa stii unde este limita in suferinta psihologica, nivel de la care ai nevoie de resurse de ajutor in plus’, a precizat Degi Csaba, coordonatorul proiectului.

Echipa care a dezvoltat aceasta aplicatie ,lucreaza la proiect inca din anul 2001. Cercetarea a fost finantata de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamântului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, cu recomandarea Ministerului Sanatatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.