Aplicatie de tele-asistenta medicala pentru orice afectiune, dezvoltata la Cluj

La Cluj a fost dezvoltata o aplicatie de tele-asistenta medicala, ClujMedicApp, care poate fi folosita de catre orice pacient, pentru orice afectiune, evitandu-se astfel drumuri inutile la spital.

“Asa cum era de asteptat la Cluj, a fost dezvoltata o aplicatie de tele-asistenta medicala de catre Cluj IT Cluster, experti ai Universitatii Tehnice Cluj-Napoca si compania olandeza Spectator HealthCare Technology al carei beneficiar este Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Aplicatia ClujMedicApp poate fi descarcata deja din GooglePlay si utilizata de catre orice pacient, pentru orice forma de afectiune, astfel incat sa se poata evita un drum la spital si totodata sa poata intra in contact direct cu medici specialisti, inclusiv in sistem video”, se precizeaza intr-o informare semnata de prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit sursei citate, aplicatia va ajuta pacientii cu sfaturi medicale si consultatii la distanta.

Deocamdata, aplicatia functioneaza doar pe sistemul Android, insa este in lucru si o versiune pentru iOS.

“Medicii rezidenti care raspund solicitarilor prin intermediul aplicatiei pot cere sprijinul altor colegi de specialitate si pot apela chiar ei numarul de urgenta 112, daca situatia o impune. Tele-asistenta medicala este oferita de la doua puncte de lucru: UPU si Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca”, se mai precizeaza in informarea mentionata.

Etichete: aplicatie medicala, sfaturi medicale, consultatii la distanta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.