Apel pentru o legislatie clara privind accesul pacientilor la tratamente

Consiliul National pentru Siguranta Pacientului face apel la realizarea unui pachet legislativ care sa cuprinda reguli clare, care sa le garanteze celor aflati in suferinta accesul la cele mai rapide si bune solutii pentru ei, in contextul existent.

“Consiliul National pentru Siguranta Pacientului pledeaza pentru stabilirea de politici si implementarea de proceduri, protocoale si ghiduri care sa fie puse in practica in toate unitatile medicale din tara, care sa nu ramana pe hartie. Pentru aceasta, este nevoie de formarea si implementarea culturii sigurantei pacientului atat in randul profesionistilor din sanatate, cat si in randul pacientilor si apartinatorilor” a declarat presedintele Consiliului National pentru Siguranta Pacientului, prof. dr. Mircea Enescu, potrivit unui comunicat de presa.

Totodata, consiliul solicita unitatilor medicale si autoritatilor sa identifice cu exactitate care sunt si cum pot fi acoperite necesitatile pentru a consolida siguranta pacientului si accesul acestuia la ingrijire si terapie.

Consiliul National pentru Siguranta Pacientului este un for consultativ, format din societati stiintifice si asociatii de pacienti, aflat in coordonarea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate.

Etichete: legislatie pacienti, acces pacienti la tratamente, siguranta pacienti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.