Apel pentru donare de sange

donare-sange-nouMedicii fac un apel pentru donare de sange. Spitalele din Bucuresti se confrunta cu o criza acuta de sange, motiv pentru care multe operatii trebuie amanate.

„Daca aveti rude, prieteni, vecini, care sunt apti de donare, va rugam, incurajati-i sa ne ajute!” – este apelul spitalelor catre toti pacientii.

Aproape jumatate dintre pacientii care trebuie sa fie operati sunt din afara Bucurestiului.

„Uneori suntem in imposibilitatea de a realiza operatiile programate, suntem obligati sa le amanam pana in momentul in care obtinem sangele de care avem nevoie. Noi, in neurochirurgie, nu suntem mari consumatori de sange, insa pentru fiecare pacient trebuie sa existe in rezervele spitalului sange”, spune Ionut Gobej, neurochirurg, citat de Digi24.

Numarul donatorilor a scazuri cu aproape 20% fata de anul trecut in aceeasi perioada.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.