Apel pentru donare de sange

doneaza-sangeInstitutul Clinic Fundeni a facut un apel catre toti cei apti sa doneze sange.

Anuntul a fost facut in contextul in care se inregistreaza grave deficiente in aprovizionarea cu produse de sange necesare pacientilor internati, deficientecare pot pune in pericol viata acestora.

Potrivit unui comunicat transmis de IC Fundeni, necesarul transfuzional pentru pacientii tratati in aceasta unitate este extrem de mare pentru ca toti pacientii internati in sectiile de terapie intensiva si pacientii transplantati au nevoie de suport transfuzional masiv.

„In aceste conditii, Institutul Clinic Fundeni face apel catre toti cei care sunt apti de a dona sange sa ofere o sansa la viata pacientilor internati in institut, adresandu-se centrelor de transfuzii nationale si teritoriale in vederea donarii de sange”, sfcrie in comunicatul de presa transmis vineri, 24 iunie.

La Institutul Clinic Fundeni sunt internati peste 60.000 de pacienti/ an, cei mai multi majoritate cu afectiuni grave si complexe.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.