Apel la donarea de sange

Centrele de Transfuzii Sanguine din tara fac apel la cetateni sa vina sa doneze sange, pentru ca nevoia este imensa. In multe centre, prezenta donatorilor a scazut considerabil. Reamintim ca restrictiiile de circulatie nu se aplica in cazul celor care merg sa doneze sange.

“Traversam o perioada foarte grea, din cauza acestei pandemii declansate de noul coronavirus, in sensul ca numarul de donatori a scazut foarte mult. In ultima perioada, e adevarat, numarul donatorilor era intr-o permanenta descrestere, fapt pentru care am apelat, in nenumarate randuri, prin mass-media, pentru a convinge oamenii sa vina sa doneze. Acum, este si mai greu, avand in vedere si ca s-a instituit starea de urgenta prin care oamenii sunt sfatuiti sa stea in casa. Oamenii trebuie sa stie ca centrele de donare functioneaza si in aceasta perioada, insa, pentru a-si desfasura normal activitatea, au nevoie de donatori. Spitalele lucreaza in continuare, numarul de internari e acelasi si chiar mai mare, deci este nevoie de sange. Fac un apel din tot sufletul meu la cetatenii judetului Caras-Severin, sa vina sa doneze sange, pentru ca sangele nu-l putem achizitiona din farmacii”, a declarat Rodica Neaga, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Caras-Severin, citata de Agerpres.

Ea a precizat ca sangele este un produs vital si ca orice punga de sange poate salva pana la trei vieti.

La Centrul de Transfuzii Sanguine Caras-Severin s-au luat, ca in toate institutiile, o serie de masuri, printre care, s-au suplimentat solutiile dezinfectante, iar donatorilor li se dau masti si botosei.

Etichete: donare de sange, nevoie de sange in spitale, conditii donare de sange

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.