Apel la cei care s-au vindecat de Covid-19 sa doneze sange pentru plasma hiperimuna

Spitalul Clinic Judetean (SCJ) Mures face un apel la persoanele care au fost infectate cu Covid-19 si care s-au vindecat, sa doneze sange pentru plasma hiperimuna. In ultimul timp s-a inregistrat o scadere drastica a numarului de donatori.

“De la inceputul crizei generate de noul coronavirus, numarul donatorilor de sange a scazut semnificativ la nivelul judetului Mures. In toata aceasta perioada angajatii Spitalului Clinic Judetean Mures au sprijinit Centrul Regional de Transfuzie Sanguina prin donari voluntare de sange pentru a asigura necesarul de care au nevoie pacientii nostri. Acum, ii rugam si pe cei care s-au vindecat de COVID-19 sa doneze sange pentru plasma hiperimuna. Tratamentul cu plasma umana hiperimuna poate salva vietile celor care sunt diagnosticati si tratati cu SARS-CoV-2”, precizeaza unitatea medicala intr-un comunicat de presa.

SCJ Mures a subliniat ca toti cei care au posibilitatea si doresc sa doneze o pot face la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Targu Mures.

Etichete: donare plasma, donare sange, plasma hiperimuna, tratament plasma covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.