Apel la apartinatorii bolnavilor din Miercurea Ciuc

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc roaga apartinatorii bolnavilor sa limiteze la strictul necesar vizitele in spital, pe fondul cresterii numarului de viroze respiratorii.

Reprezentantii unitatii medicale spun ca deocamdata nu s-a luat o decizie de restrictionare a vizitelor, ci „se testeaza” civismul oamenilor, tinand cont ca a crescut, in ultima perioada, numarul pacientilor cu viroze respiratorii.

Potrivit Agerpres, oamenii sunt rugati, prin intermediul unor afise lipite in incinta spitalului, sa respecte programul de vizite, un bolnav sa primeasca un singur vizitator, iar acesta sa nu stea mai mult de 10 minute si sa respecte masurile de igiena a mainilor.

De asemenea, ei sunt rugati sa nu viziteze pacientii internati daca au semne de boli respiratorii acute. Conducerea spitalului a lansat un apel si catre medici sa nu mai cheme la nivelul sectiilor pacienti civili, pentru consultatii.

Managerul spitalului a mai precizat, conform sursei mentionate, ca „se inregistreaza un numar sporit de pacienti cu viroze”, iar daca solicitarea catre populatie nu va avea efect, se vor lua alte masuri, „inclusiv restrictionarea totala a vizitelor”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.