Aparatura de ultima generatie pentru diagnosticarea si tratarea cancerului, la Spitalul Judetean de Urgenta Resita

La Spitalul Judetean de Urgenta Resita a fost achizitionata, pana in prezent, aparatura de ultima generatie, in valoare de 400.000 de euro, prin proiectul ‘Initiativa comuna Romania-Serbia impotriva cancerului in regiunea transfrontaliera: diagnostic si tratament imbunatatit al tumorilor maligne’, relateaza Agerpres.

„Din cele zece loturi de echipamente medicale, deja sunt aduse patru. Este vorba de un sistem IT de arhivare a imaginilor, care va usura foarte mult activitatea cadrelor medicale. De asemenea, s-a dat comanda pentru aducerea monitoarelor de functii vitale, in total 40 de monitoare de functii vitale, din care 20 vor ajunge la ATI, sectie care are cel mai mult nevoie de ele, s-a mai dat comanda pentru aparatul Roentgen si urmeaza, in functie de banii pe care ii vom avea la indemana, sa mai achizitionam un colonoscop, rezectoscop, un laparoscop urologic 3D, unele sisteme folosite in timpul interventiilor laparoscopice pentru oprirea sangerarilor, un ecograf urologic si alte echipamente. Pana la aceasta ora s-a achizitionat aparatura de ultima generatie, din Uniunea Europeana, in valoare de 400 de mii euro, din totalul de 2,5 milioane euro”, a declarat Silviu Tinca, coordonatorul administrativ al proiectului din partea Spitalului Judetean de Urgenta Resita, potrivit sursei citate.

Aparatura pentru tratarea cancerului va ajunge in sectiile de Urologie, ATI, ORL, Radiologie, Chirurgie generala, Pneumologie, Oncologie, Dermatologie si Anatomie patologica din unitatea spitaliceasca resiteana.

De asemenea, prin acelasi proiect au fost achizitionate si doua ambulante pentru transport intern al pacientilor.

Etichete: aparatura medicala, diagnosticare cancer, spitalul judetean resita

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.