Aparatura de screening auditiv pentru bebelusi in 7 spitale din tara

poza bebe la medicDepistarea precoce a hipoacuziei la nou-nascuti  se va putea face de acum cu aparatura de screening auditiv de ultima generatie.

Proiectul „Baby hearing” are ca scop depistarea precoce a hipoacuziei la nou-nascuti prin dotarea cu aparatura de testare a sapte spitale din tara. Pentru o interventie medicala la timp, depistarea precoce a hipoacuziei la nou-nascuti este esentiala.

„Este necesara raspandirea acestei metode de screening neonatal in cat mai multe centre, si nu doar in Bucuresti sau anumite maternitati din Bucuresti. Surditatea congenitala este una dintre cele mai frecvente boli la nou-nascuti, cam unu pana la trei cazuri la mia de nou-nascuti. Ea este depistata prin teste specifice”, a afirmat Simona Vladareanu, Sef Sectie de Neonatologie de la Spitalul Elias din Bucuresti, conform Agerpres.

Testele de screening auditiv se efectueaza pana la externarea nou-nascutului in conditiile in care raspunsul indica suspiciunea de hipoacuzie sau de surditate.

„Testele vor fi repetate pana la trei-patru luni, moment in care sugarul este trimis catre un serviciu de audiologie si serviciul ORL, mai departe fiind necesare protezarea auditiva si implantul cohlear. Cu cat este mai devreme realizat, cu atat ajutam la reabilitarea acestor copii”, a mai precizat Simona Vladareanu, citata tot de Agerpres.

Proiectul „Baby hearing”, initiat de Asociatia Audiosofia, este finantat cu suma de 42.000 de euro de Fundatia Orange Romania prin programul „Lumea prin culoare si sunet”, editia 2014.

Cele 7 spitale din tara care vor fi dotate cu aparatura de screening auditiv in cadrul acestui proiect sunt:  Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Apostol Andrei” Constanta, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Galati, Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria, Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti si Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucuresti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.