Aparat RMN de inalta performanta la Spitalul de Pediatrie Pitesti

Spitalul de Pediatrie Pitesti a fost dotat cu un aparat RMN in valoare de peste 650.000 de euro, achizitionat de Ministerul Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa.

„Dupa ce, anul trecut, Spitalul de Pediatrie Pitesti a fost dotat cu Computer Tomograf, unitatea sanitara va avea si echipament RMN. Aparatul de Rezonanta Magnetica (RMN), modelul SIGNA Explorer 1.5 T, a fost livrat Spitalului de Pediatrie Pitesti vineri, 27 septembrie 2019. Valoarea echipamentului este de 658.693 euro, achizitia fiind realizata prin Ministerul Sanatatii, Unitatea de Management a Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar – Imprumut nr. 83620-RO, finantat prin Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr. 179/2014”, scrie in in comunicatul transmis de Consiliul Judetean Arges.

Aparatul RMN este amplasat in cadrul Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala a Spitalului de Pediatrie Pitesti, intr-un spatiu special amenajat din fondurile proprii ale spitalului.

Conform CJ Arges, in perioada urmatoare vor fi efectuate etapele de instalare si instruire a persoanlului, astfel incat din luna decembrie aparatul sa fie pus in functiune, iar pacientii argeseni sa poata beneficia de investigatii RMN.

Etichete: investigatii RMN, RMN Arges, RMN Spital Pitesti, RMN Pediatrie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.