Aparat pentru diagnosticarea rapida a gripei

poza pacient cu gripaOamenii de stiinta de la Universitatea din Tokyo au inventat un aparat de diagnosticare ce poate identifica in doar cinci secunde prezenta unei gripe sau a altei boli acute. Pentru diagnosticare aparatul inventat de cercetatorii japonezi foloseste trei tipuri de senzori, care masoara pulsul, numarul de inspirari si expirari, precum si temperatura corporala.

Inventatorii dispozitivului de diagnosticare a gripei au precizat ca aparatul are o precizie foarte mare, iar diagnosticul nu poate fi influentat nici cand persoana testata ia tratament cu antipiretice, pentru a-si scadea temperatura corporala. Asigurarile medicilor vin dupa ce acestia au verificat conditia in cauza pe 47 de bolnavi de gripa, care au fost testati dupa ce in prealabil au primit substante febrifuge. Prezenta gripei si a temperaturii a fost detectata de aparat in 40 de cazuri, in functie de puls si ritmicitatea anormala a respiratiei.

Desi nu a fost facuta publica data la care aparatul pentru diagnosticarea bolilor acute va fi disponibil pe piata, medicii din Japonia ii asociaza deja utilitatea cu necesitatea testarii rapide a pasagerilor din aeroporturi. 

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.