Aparat de litotripsie pentru un tratament modern in cazul calculilor reno-ureterali, disponibil la Spitalul Burghele din Capitala

La Spitalul „Prof. Dr. Theodor Burghele” din Capitala este disponibila o noua metoda de tratament pentru eliminarea calculilor reno-ureterali, adica pietrele la rinichi.

„La Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele, de la inceputul acestei saptamani, pacientii care au avut nevoie de o interventie pentru eliminarea calculilor reno-ureterali, asa-numitele pietre la rinichi, au beneficiat de o noua metoda de tratament, cu ajutorul unui aparat super-performant. Este vorba despre un aparat de litotripsie, care permite un tratament modern, minim invaziv, al litiazei urinare. Practic, cu ajutorul acestui aparat extrem de complex, pacientii scapa de pietrele la rinichi fara interventie chirurgicala si pleaca acasa in aceeasi zi”, se arata intr-un comunicat de presa remis de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Acesta metoda moderna se numeste litotripsia extracorporeala cu unda de soc ESWL. Procedura nu este dureroasa, iar pacientul nu are nevoie de anestezie.

Astfel, pacientii suspusi procedurii nu-si pierd incapacitatea temporara de munca, cum se intampla in cazul interventiei clasice, iar durata spitalizarii este de cel mult o zi, fata de 7-10 zile.

„Odata cu noul aparat ne asteptam cu siguranta la mai multi pacienti, care vor putea beneficia de un tratament ce presupune mai putina durere si de o recuperare mai usoara si mai rapida”, a spus Adriana Iliesiu, managerul Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”.

Potrivit sursei mentionate, aparatul Modulith SLX F2 cu RX a intrat recent in dotarea Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” si a costat aproape 740.000 de euro, bani alocati de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.