Anunt! Pacientii pot sesiza lipsa unor medicamente din farmacii

medicamenteAgentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a pus la dispozitia pacientilor o adresa de mail unde pot fi trimise sesizari privind lipsa oricarui medicament din farmacii.

„Intrucat, in ultima perioada, au aparut semnale, mai ales, din partea asociatiilor de pacienti, ca unele medicamente nu sunt disponibile, facem apel la toate partile interesate: profesionisti din sanatate, pacienti, publicul larg si mass-media sa informeze agentia cu privire la lipsa unor medicamente”, a declarat Marius Savu, presedintele institutiei, conform Mediafax.

Si, tot el a mai precizat ca Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale va transmite mesajele primite Ministerului Sanatatii pentru a fi luate masurile necesare.

Sesizarile pot fi trimise la adresa lipsamedicament@anm.ro.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a cerut, joi, pacientilor sa sesizeze Agentia Nationala a Medicamentului daca vad ca dispar de pe piata anumite medicamente, odata cu aplicarea ordinului prin care producatorii vor fi obligati sa revizuiasca preturile pana la 10 martie.

Ministerul Sanatatii solicita tuturor detinatorilor de autorizatie de punere pe piata sau reprezentantilor acestora sa isi actualizeze, pana la data de 10 martie 2015, toate preturile la medicamentele de uz uman, in conformitate cu Ordinul ministrului Sanatatii 75/2009, care nu a fost pana acum aplicat.

Aceasta solicitare a starnit o serie de dispute in randul partilor implicate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • Fila Martin spune:

    De ce nu se gsește medicamente ptr.tratarea în criza a gutei

  • szalkai Ibolya spune:

    Buna ziua,
    As vrea sa sesizez lipsa medicamentului pentru tratament melanoma din judetul Harghita Am un baiat sub tratament dar sa intreupt din cauza lipsei medicamentelor

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.