ANSVSA: In Romania nu a fost distribuit laptele contaminat cu Salmonella

Romania nu se afla pe lista de distributie a produselor alimentare cu destinatie nutritionala speciala (lapte praf formula pentru bebelusi), contaminate cu Salmonella Enterica, a transmis Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor .

„Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a primit o noua notificare prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, prin care Punctul National de Contact al Sistemului din Franta a informat oficial ca Romania nu se afla pe lista de distributie a produselor alimentare cu destinatie nutritionala speciala (lapte praf formula pentru bebelusi), contaminate cu Salmonella Enterica”, scrie intr-un comunicat al ANSVSA transmis marti.

De asemenea, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, preciza luni ca Romania nu a primit nicio notificare oficiala cu privire la retragerea unor loturi de lapte praf produse de compania franceza Lactalis, dupa descoperirea bacteriei salmonella, iar daca era o problema sistemul rapid de alerta intra automat in functiune si in cateva minute stia toata Europa ce se intampla.

Reamintim ca potrivit Reuters, in 3 decembrie, autoritatile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, dupa ce 20 de sugari, toti cu varsta sub sase luni, au fost infectati cu bacteria salmonella

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!