ANSVSA: In Romania nu a fost distribuit laptele contaminat cu Salmonella

Romania nu se afla pe lista de distributie a produselor alimentare cu destinatie nutritionala speciala (lapte praf formula pentru bebelusi), contaminate cu Salmonella Enterica, a transmis Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor .

„Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a primit o noua notificare prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, prin care Punctul National de Contact al Sistemului din Franta a informat oficial ca Romania nu se afla pe lista de distributie a produselor alimentare cu destinatie nutritionala speciala (lapte praf formula pentru bebelusi), contaminate cu Salmonella Enterica”, scrie intr-un comunicat al ANSVSA transmis marti.

De asemenea, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, preciza luni ca Romania nu a primit nicio notificare oficiala cu privire la retragerea unor loturi de lapte praf produse de compania franceza Lactalis, dupa descoperirea bacteriei salmonella, iar daca era o problema sistemul rapid de alerta intra automat in functiune si in cateva minute stia toata Europa ce se intampla.

Reamintim ca potrivit Reuters, in 3 decembrie, autoritatile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, dupa ce 20 de sugari, toti cu varsta sub sase luni, au fost infectati cu bacteria salmonella

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.