Analize gratuite pentru a preveni hepatita

terapie-hepatita-cPersoanele care prezinta risc de imbolnavire vor beneficia de  analizelor medicale gratuite.

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH) organizeaza in perioada 17 iulie – 3 august o campanie de informare in randul populatiei, cu privire la modul de transmitere a hepatitelor virale, dar si cu privire la cum poate fi prevenita infectarea.

Campania a inceput vineri, 17 iulie, la Iasi si Brasov cu impartirea materialelor informative prin spitale, clinici si pe strada.

Pe 28 iulie, cand se sarbatoreste Ziua Mondiala a Luptei impotriva Hepatitei, vor fi completate chestionare si vor fi oferite vouchere persoanelor care se afla in situatie de risc, pentru efectuarea analizelor medicale, acestea fiind valabile pana in luna septembrie.

„Ne dorim sa identificam aceste persoane, sa le indrumam catre medici, deoarece trebuie sa constientizam ca hepatita este o boala contagioasa. De asemenea, ne dorim sa sensibilizam si autoritatile , pentru a fi introdusa noua terapie interferon free pentru pacientii cu hepatita C, avand in vedere ca exista persoane care se afla intr-un stadiu avansat al bolii, iar momentan pretul tratamentului ar fi de 80.000 de euro pe pacient. Ministerul Sanatatii ne-a transmis ca inca se negociaza cu firmele producatoare pentru obtinerea unui pret mai mic”, a afirmat Cristina Apostol, vicepresedintele APAH, filiala Iasi, conform ziarului Evenimentul.

In cadrul campaniei, in data de 22 iulie, va avea loc si o masa rotunda la Bucuresti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.