Analiza de sange pentru depistarea cancerului ovarian

poza femeie la ginecologCancerul ovarian poate fi detectat intr-o proportie de 86 % printr-o analiza de sange.

Cel putin aceasta este concluzia unui studiu publicat in revista Journal of Clinical Oncology .

Cercetarea se bazeaza pe analizarea nivelurilor unei proteine – CA125 – prezenta in sange, care creste in cazul pacientelor care sufera de cancer ovarian. De-a lungul timpului, s- au inregistrat variatiile acestei proteine in sange.

Peste 46.000 de femei au fost monitorizate din punct de vedere medical pe perioada derularii studiului.

Cercetatorii au inregistrat variatiile acestei proteine in sange de-a lungul timpului

Conform BBC, profesorul Usha Menon, de la University College London spune ca studiul constituie un progres important, desi nu se stie daca „noul diagnostic detecteaza la timp cancerul ovarian pentru a salva vieti”.

In Romania sunt raportate anual peste 1500 cazuri noi de cancer ovarian. Neoplazia ovariana reprezinta a 5-a cea mai frecventa localizare a cancerului la femei.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Janca Mariana spune:

    Am 62 de ani si de ceva timp ma confrunt ci niste mincarimi vaginale, balonare frecventa, urinari dese si usor disconfort abdominal..am 4 nasteri, am intrat la menopauza la 54 ani si nu am avut probleme pina acum.. in fiecare an am facut examen genicologic si nu mi-au gasit decit o candida .. este posibil sa am un cancer ovarian? Astept raspuns.. va multumesc…

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.