Amorteala degetelor de la picioare poate anunta Sindromul Morton


Daca aveti dureri la nivelul talpii piciorului, iar degetele va amortesc si simtiti nevoia chiar sa va descaltati, ati putea suferi de Sindromul Morton, afectiune de multe ori confundata cu metatarsalgia.

Diferente intre Sindromul Morton si metatarsalgia

„Cine spune: „Da, m-am descaltat de doua ori pe strada” inseamna ca a avut o durere atat de importanta incat este datorata prinderii unui nerv intre capetele metatarsienelor 3 si 4. Este un nerv care este prins intr-un spatiu inextensibil si atunci se produce o tumefiere a nervului. Nu este o tumora, ci este un nerv care s-a hipertrofiat si care provoaca nu numai durere, ci si amortire,” explica dr. Marius Uscatu, medic specialist ortopedie-traumatologie cu competente in chirurgia gleznei si piciorului, citat de Digi24.

Sindromul Morton poate aparea la orice varsta, cele mai afectate fiind femeile, iar potrivit medicului “cauza este o incaltaminte mult mai stramta decat o cere piciorul”..

Diagnosticul este 100% clinic, bazat pe examinarea directa si pe anamneza (istoricul suferintei si datele pacientei).

Piciorul este adesea aparent „normal”, fiind lipsit de batatura, specifica metatarsalgie, iar solutia poate fi mai simpla decat am crede.

Conform sursei mentionate, medicul Marius Uscatu mai precizeaza ca schimbarea incaltamintei rezolva situatia in proportie de 90 – 95%.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!