Amenzi pana la 5000 de lei pentru alertele false la 112

Persoanele care alerteaza fals agentiile specializate de interventie, prin 112, sunt obligate sa suporte costurile legate de logistica, deplasare, utilizarea sistemelor tehnice, cheltuielile cu personalul, iar amenda maxima se majoreaza la 5.000 de lei.

Acestea sunt prevederile unui proiect initiat de Guvern si adoptat de Senat cu 68 de voturi „pentru” si sapte abtineri.

Potrivit Agerpres, proiectul de act normativ genereaza, potrivit expunerii de motive, „schimbari in legislatia nationala care vor permite asigurarea unui raspuns cat mai prompt la urgentele cetatenilor prin imbunatatirea posibilitatilor de preluare si gestionare a informatiilor de localizare asociate apelurilor de urgenta in vederea cresterii gradului de acuratete si de precizie a localizarii apelantilor aflati intr-o situatie de urgenta si, totodata, prin punerea la dispozitia dispecerilor/autoritatior a unui set mai larg si mai precis de informatii de localizare, in scopul unui raspuns cat mai eficient al autoritatilor la situatii de urgenta”.

De asemenea, tot conform proiectului de act normativ, „pentru un plus de eficienta in corectarea comportamentelor contraventionale si descurajarea efectuarii de alerte false, cuantumurile amenzii aplicate pentru savarsirea acestei contraventii au fost majorate astfel: cuantumul minim a fost majorat de la 500 la 1.500 de lei, iar cel maxim de la 1.000 la 5.000 de lei”.

Proiectul va fi trimis spre dezbatere si adoptare la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Etichete: sistemul 112, apel 112, amenda 112

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.